Vse kategorije

Novice

Domov> Novice

Zakaj je vezan les deformiran?

Čas: 2022-07-18 Ogledi: 9

1

Vezan les je troslojni ali večslojni ploščasti material, ki je izdelan iz lesnih segmentov v furnirje ali narezan na furnirje, nato pa zlepljen z lepili. Orientacije vlaken so zlepljene pravokotno druga na drugo. Vezan les se pogosto uporablja pri proizvodnji pohištva, hitrem pakiranju, proizvodnji jeklenih stranskih škatel itd., Ker lahko uporaba velike količine lepila povzroči čezmerno emisijo formaldehida, zato je varstvo okolja vezanega lesa zelo zaskrbljeno, ko ljudje izbirajo pohištvo. Vezan les ima veliko trdnost in dobro fleksibilnost. MDF je proporcionalen in primeren za proizvodnjo in predelavo. Je ena izmed treh glavnih umetnih desk. Kaj torej povzroča deformacijo vezanega lesa?

1. Deformacija, ki jo povzroči razlika v vsebnosti vode v nekaterih notranjih območjih.
Pri proizvodnji vezanega lesa, kot so ostanki ivernih plošč in vlakneni deli vlaknenih plošč srednje gostote, je območje sušenja neenakomerno ali neenakomerno v celotnem procesu dimenzioniranja. Pri proizvodnji vezanega lesa je prevleka furnirja neenakomerna itd. Obstajajo razlike v vsebnosti vode, strjevanje lepila in izhlapevanje vsebnosti vode sta različna, napetost pa je asimetrična, kar povzroči deformacijo.

2

2. Nepravilen postopek vročega stiskanja ali deformacija, ki je posledica vpliva same stiskalnice.
Med celotnim postopkom stiskanja vezanega lesa, zaradi pogojev same stiskalnice, kot so deformacija stiskalne plošče, nezadostna temperatura posameznih vročih stiskalnih plošč ali deformacije, ki nastanejo zaradi neenakomernega pritiska ali nepravilnega prijemanja procesa vročega stiskanja, tudi visoka ali prenizka temperatura, deformacija zaradi previsokega tlaka itd.

3. Deformacija zaradi strukturne asimetrije.
Strukturna asimetrija je ključni dejavnik, ki povzroča notranjo napetost v plošči. Na primer, površinska in zadnja plast vlaknene plošče srednje gostote in iverne plošče se razlikujeta po velikosti in velikosti, zgornja in spodnja stran nevtralne plasti vezanega lesa pa se razlikujeta glede na drevesne vrste, orientacijo razporeditve vlaken furnirja, debelino, vsebnost vlage , število plasti in proizvodne metode. Plošča ima zvite črte itd., kar je tudi ključni razlog za deformacijo zvijanja.

3

Prejšnja: Kako je izdelan vezan les? Kaj je vezan les?

Naslednji : Primerjava gradbenih materialov: iverne plošče, MDF in vezane plošče

ONLINE