Vse kategorije

Novice

Domov> Novice

Kako je izdelan vezan les? Kaj je vezan les?

Čas: 2022-07-18 Ogledi: 9

Vezan les je tipična umetna plošča. V tujini se imenuje vezan les, imenovan tudi večslojna plošča. Ima značilno liho plastno strukturo. Vsak sloj je nameščen pravokotno drug na drugega.

Ta edinstvena metoda obdelave ustvarja strukture, ki uravnotežijo moč, stabilnost in ekonomičnost. Vezan les se ne krči in širi nenehno, deformira se kot masivni les. Vezan les ima običajno od 3 do 17 plasti. Na splošno velja, da več kot je plasti istega materiala, boljša je vezana plošča.

Kakovost vezanega lesa je odvisna od materiala. Nekateri so iz plute, kot so bor, topol itd. Cena trdega lesa je višja od cene plute. Obstajajo tudi pozitivne in negativne razlike med vezanimi ploščami, sprednja stran pa se na splošno meri glede na ravnost in gladkost. Obstaja tudi stranski pogled, ali so plasti simetrične, ravne in ali so luknje.

Vezane plošče so plošče, ki jih imajo ljubitelji lesa zelo radi, še posebej kvalitetne uvožene plošče, ki jih v industriji imenujejo marine. Pravzaprav se je v zadnjih letih proizvodni proces domače vezane plošče močno izboljšal, predelana vezana plošča pa ni nič slabša od uvožene vezane plošče, ne glede na to, ali gre za zaščito okolja ali kakovost. vidik. Vsebnost formaldehida v uporabljenem lepilu je dosegla in presegla evropski standard

Kako narediti vezan les?
Izdelava vezanega lesa Tehnologija predelave vezanega lesa:

1

Tehnologija obdelave vezanega lesa:

V proizvodnem procesu rezanje hlodov, lupljenje, sušenje, ravnanje, vroče stiskanje, obrezovanje robov, brušenje vplivajo na izgubo. Potrata je ostanek predelave (materialnost) in krčenja (nematerialnost). Odpadki lesa so povezani z materialom, specifikacijo hlodovine, zmogljivostjo opreme, tehnologijo in proizvodno specifikacijo.

1) Lupljenje hlodov:

Lupilec hlodov:

2

Običajno je dolžina uvoženega hloda večja od 6 metrov. Rezanje glede na tehnologijo zahtevane dolžine in kakovosti. Dolžina reza naj bo enaka dolžini izdelka in ostankom. Na primer, izdelek je 1220 mm * 2440 mm, dolžina reza je običajno 2600 mm ali 1300 mm. dolžina hlodov, pregib in demerit neposredno vplivajo na proizvodnjo vezanega lesa. Ostanki so drobni kosi lesa, obrezki, žagovina, tek. Razmerje izgube pri rezanju hlodovine je 3%-10%.

3

2) Luščenje furnirja:

Luščenje je najbolj priljubljen postopek izdelave vezanega lesa. Debelina zadnjega furnirja je približno 0.6 mm, debelina jedrnega furnirja in sredinskega furnirja pa približno 1.8 mm.

4

3) Sušenje:

Furnir je vlažen. posušiti ga je treba v skladu s tehnologijo. Po sušenju se bo skrčila. Dimenzija bo postala manjša. Dolžina, širina in debelina furnirja se bodo zmanjšale. Izguba krčenja je povezana z lesnim materialom, vsebnostjo vlage, debelino furnirja. Izguba pri krčenju je 4%-10%.

1. Sušenje z jeklenimi cevmi (najbolj ekonomičen tip sušilnika, vendar je zmogljivost manjša)

5

2. Sušilnik za stiskanje z vročo ploščo (Če vaša plošča ni ravna, lahko izberete sušilnik za stiskanje z vročo ploščo.)

6

3. Core Veneer Continuous valjčni sušilnik (če je vaša zmogljivost večja od 50 cbm na dan, lahko izberete valjčni sušilnik.)

7

4) Ravnanje s furnirjem:

Ravnanje vključuje rezanje, sestavljanje furnirja in popravljanje. Zonski furnir razrežite na specifikacijski furnir ali ustrezno velikost, ki jo je mogoče sestaviti. Ozki conski furnir lahko sestavite v en furnir. Furnir s pomanjkljivostmi je mogoče popraviti, da bo kvalificiran. Izguba v tem delu je povezana z materialom za hlodovino, kakovostjo luščenega furnirja, kakovostjo sušenja in delovno spretnostjo delavcev. Razmerje izgube je 4% -16%. Razmerje izgube vezanega lesa pri uvozu furnirja je 2% -11%.

Linija za sestavljanje furnirja ali ročno sestavljanje

8

9

10

5) Hladno stiskanje:

11

Hladna stiskalnica je osnovni stroj za tovarno vezanih plošč. Ta stroj se imenuje tudi priprava za tisk. Furnir po lepljenju in sestavljanju bo najprej oblikovan v prazno ploščo s hladno stiskalnico. Nato se bo z viličarjem preneslo v vročo stiskalnico.

6) Vroča stiskalnica:

12

Furnir zlepite in zložite, nato zlepite skupaj pod nastavljeno temperaturo in pritiskom z vročim stiskanjem. Ker se temperatura furnirja in vsebnost vlage spreminjata, se bo furnir krčil. Izguba pri krčenju je povezana s temperaturo, tlakom, časom vročega stiskanja, lesnim materialom, vsebnostjo vlage, razmerje izgube je 3% -8%

7) Obrezovanje robov:

13

Obrezovanje roba vezanega lesa iz vroče stiskalnice na kvalificirano vezano ploščo. Ostanki so povezani s procesnimi ostanki in dimenzijo izdelka. Proizvodnja je večja, izguba manjša. Razmerje izgube je 6% -9%

8) Brušenje

Brusite površino vezanega lesa, da bo dobra. Odpadki so prah. Kakovost furnirja je dobra, brušenje manj. Odpadno razmerje je 2% -6%

14

15

9) Skladiščenje:

Vezan les se pakira v paleti ali v razsutem stanju

16

(10) Laminiranje s furnirjem, melaminskim papirjem, membranskim papirjem itd.

Gotovi izdelki iz vezanega lesa

17

18

Prejšnja: Napovedna analiza: Stanje in trend razvoja kitajske industrije lesnih plošč do leta 2022

Naslednji : Zakaj je vezan les deformiran?

ONLINE