Vse kategorije

Novice

Domov> Novice

Neprekinjena stiskalna linija za laminiran les iz vezanega lesa/furnirja (LVL)

Čas: 2023-02-01 Ogledi: 13

-Najnaprednejša kontinuirana linija za stiskanje


Trenutni položaj kitajske industrije vezanega lesa

Razvoj proizvodnje vezanega lesa na Kitajskem je ob zadovoljitvi povpraševanja na domačem in mednarodnem trgu rešil zaposlovanje velike presežne podeželske delovne sile in spodbudil razvoj plantažnih gozdov. Poleg tega ima Kitajska veliko podjetij za proizvodnjo vezanega lesa. Toda zaradi majhnega obsega, slabe opreme, zaostale tehnologije, resne in nizkokakovostne homogenizacije izdelkov in neurejene tržne konkurence je težko slediti novemu normalnemu kitajskemu gospodarskemu razvoju.

Kitajska industrija vezanega lesa potrebuje nadgradnjo

Na Kitajskem zaradi pomanjkanja gozdnih virov in delovne sile, naraščajočih cen lesa, naraščajočih cen kemičnih surovin in transportnih stroškov, hitro naraščajočih plač dela in stroškov varnosti, obsežni proizvodni stroški podjetij vezanega lesa naraščajo, medtem ko stopnja dobička podjetij narašča. nenehno stisnjen. Drugi pomemben razlog je, da pri proizvodnji vezanih plošč ni možno kontinuirno oblikovanje furnirjev in kontinuirano vroče stiskanje, kar močno omejuje razvoj proizvodnje vezanih plošč v smeri velike industrializacije. Poleg tega je zaradi preproste proizvodne tehnologije in zaostale opreme večine podjetij vezanega lesa kakovost proizvedenega vezanega lesa zelo različna, na primer toleranca debeline vezanega lesa doseže 1 do 3 mm, kar težko izpolnjuje zahteve trga za njegovo proizvodnjo. kakovosti.

Da bi se izognili začaranemu krogu slabše kakovosti in nizkocenovne konkurence, mora kitajska industrija vezanega lesa upoštevati dolgoročno zdravje in trajnostni razvoj industrije. Slediti je treba poti visoke kakovosti in visoke cene. Podjetja vezanega lesa lahko pri preoblikovanju in nadgradnji sprejmejo napredno opremo in tehnologijo proizvodne linije. To omogoča neprekinjeno samodejno združevanje in neprekinjeno vroče stiskanje furnirja za neprekinjeno obsežno proizvodnjo. Prav tako ima možnost izdelave furniranega laminiranega lesa (LVL), s čimer izboljša natančnost obdelave in avtomatizacijo proizvodne linije. To zagotavlja kakovost izdelka in zmanjšuje stroške dela, zmanjšuje izgube pri obrezovanju ter izboljšuje kakovost izdelka in učinkovitost proizvodnje. To bo zagotovo postalo trend v prihodnjem razvoju industrije vezanega lesa.

Dieffenbacher ima najdaljše izkušnje na področju proizvodnje laminata iz neprekinjenega furnirja. Podjetje je strankam po vsem svetu dobavilo več neprekinjenih stiskalnih linij za laminiran les iz vezanega lesa/furnirja (LVL).

Neprekinjene stiskalne linije za vezane plošče/furnir laminiran les 4'

4ft široka neprekinjena linija stiskalnice s proizvodno zmogljivostjo od 80,000 do 130,000 m³/a


Pic-1


Procesna postavitev linije je prikazana na zgornjem diagramu. Glavna oprema je podajalnik furnirja 1, stroj za premazovanje zaves 2, naprava za združevanje furnirja 3, mikrovalovni predgrelnik 4, neprekinjena ploščata stiskalnica 5, diagonalna žaga 6, naprava za zlaganje laminata iz furnirja in dolgih plošč 7 in hladilnik v obliki zvezde 8.

4 do 8 čevljev široke neprekinjene stiskalnice s proizvodno zmogljivostjo od 150,000 do 220,000 m³/a


Pic-2


Procesna postavitev linije je prikazana na zgornjem diagramu. Skupna dolžina proge je približno 180 m. Razlika med obema linijama je v tem, da je linija opremljena z dvema vzporednima linijama za dovajanje furnirja na koncu podajanja. Furnir se tako transportira do glavne linije kontinuirane ploščate stiskalnice, kjer se samodejno oblikuje v neprekinjen 8 čevljev širok furnir. Furnirji so vroče stisnjeni v kontinuirani ploski stiskalnici in nato obdelani s postopkom naknadne obdelave, da proizvedejo zahtevane specifikacije.


Vezane plošče, proizvedene z neprekinjenimi stiskalnimi linijami


Pic-3

1) Standardna vezana plošča
To je običajna vrsta vezanega lesa. Gre za tri ali več plasti vezanega lesa, stisnjenega iz rezanega furnirja ali skobljanih tankih lesenih surovcev.

2) Kontejnerske podstavke
Vezan les za talne obloge zabojnikov je mogoče izdelati iz tradicionalnega tropskega lesa širokih listov, kot sta Abidon in Clone.

3) Različne vrste vezanega lesa in nove vrste sendvič plošč
To je nova vrsta izdelka iz vezanega lesa, ki so ga razvila podjetja kot odziv na tržno povpraševanje. Na primer, ko se je ponudba lesa, kot je Abidon, močno zmanjšala in so cene narasle, so se stroški podstavkov za kontejnerje povečali. Kitajsko podjetje je zdaj razvilo tehnologijo za izdelavo kontejnerskih osnovnih plošč (COSB) iz posebej izdelanih usmerjenih ivernih plošč, kar je izdelek z visoko dodano vrednostjo. Osrednji sloj tega izdelka iz vezanega lesa uporablja enojno usmerjeno iverno ploščo.
Sestavni deli kontinuirane stiskalne linije za laminate iz vezanega lesa/furnirja

Linija za rezanje furnirja
Linija za rezanje furnirja je nameščena pred glavno linijo kontinuirane stiskalnice. Uporablja se za brušenje zgornje in spodnje plasti vzdolžnega furnirja v različnih širinah, tako da se zgornje plasti lahko prekrivajo skupaj in tvorijo neprekinjen jedrni furnir pri oblikovanju surovca. Linija za brušenje furnirja je na splošno sestavljena iz opreme za dovajanje furnirja, brušenje in lepljenje furnirja, opremo za zlaganje in transport.

Avtomatske linije za oblikovanje vezanega lesa
Spodaj je prikazana popolnoma avtomatska linija za oblikovanje vezanega lesa, nominalna velikost furnirja, uporabljenega za oblikovanje, pa je 4' x 8'.


Pic-4


1) podajalnik furnirja
Ta stroj avtomatsko dviguje furnir enega za drugim v vakuumu in ga transportira na vmesni tekoči trak, kjer se nato transportira do lepilnega stroja.

2) Stroj za premazovanje zaves
Ta stroj nanese lepilo na zgornjo površino vsakega furnirja, ki gre skozi lepilni stroj. Prednosti uporabe stroja za premazovanje zaves: lepilo se enakomerno nanese na zgornjo površino furnirja, količina nanesenega lepila je zelo konstantna in enostavno nastavljiva, s čimer se zmanjša poraba lepila. Visoka učinkovitost premazovanja, nizka delovna intenzivnost, primerna za neprekinjeno linijsko proizvodnjo.

Pred-stiskanje furnirja in postopek vročega stiskanja
Pri proizvodnji furnirnih laminatov se uporabljajo mikrovalovni predgrelni sistemi. Neprekinjen furnir, ki je bil sestavljen, se premika in gre skozi mikrovalovni sistem predgretja. Toplota, ki jo ustvari mikrovalovni sistem, se koncentrira v ogrevanem jedrnem sloju furnirja, kar povzroči višjo temperaturo jedrnega sloja kot površinski sloj materiala plošče. Naslednje stiskalnice pri vročem stiskanju neprekinjenega furnirja ustvarijo nasprotni temperaturni gradient vzdolž debeline furnirja. Ta dva sta postavljena drug na drugega, tako da debeli laminati iz furnirja dosežejo v bistvu enako temperaturo v površinski in jedrni plasti.


Pic-5


Ta graf prikazuje krivuljo temperaturnega gradienta furnirja. Prikazuje predgretje mikro bloga, običajno segrevanje stiskalnice in učinek prekrivanja.

Številne linije za laminat iz furnirja delujejo z uporabo mikrovalovne tehnologije. Vod ogreva elektromagnetno polje zelo nizke jakosti, ki ne vpliva na gibanje ljudi v okolici; sistem predgretja v mikrovalovni pečici ima visoko stopnjo pretvorbe energije, kar močno poveča proizvodno hitrost kontinuirane stiskalnice.


Vroče stiskanje z neprekinjenim ploskim stiskanjem je prikazano na spodnjem diagramu.


Pic-6


Spodnji diagram prikazuje neprekinjeno ploščato stiskalnico z mikrovalovnim strojem za predgretje. Dolžina neprekinjene stiskalnice je od 38 do 60 m; širina stisnjenega izdelka je 4′, 6′ ali 8′; širina pločevine za vroče stiskanje je 1 500 do 2 650 mm. Na izpustnem koncu sta dva pogonska valja. Hitrost stiskanja je med 10 in 200 mm/s. Vhod stiskalnice je kompakten in kratek; cona končnega segrevanja stiskalnice nima visokih toplotnih zahtev (vir toplote se lahko izklopi, da se ohladi vegetarijanski furnir).


Pic-7


Prednosti Dieffenbacher vezanega lesa/kontinuirnih stiskalnih linij za laminate iz vezanega lesa/furnirja

1) Majhna odstopanja v debelini pločevine in majhne količine brušenja.
2) Brez izgube zaradi izpiranja v stranski smeri pločevine.
3) Stabilnejše lastnosti pločevine zaradi krajšega časa odpiranja stiskalnice za nalaganje in možnosti uporabe hitro utrjujočih lepil.
4) Majhna poraba lepila zaradi odsotnosti izgub v prerezu pločevine in majhne količine nanesenega lepila.
5) Potrebno je manj delavcev.
6) Nizka poraba toplotne energije stiskalnice.
7) Kontinuirana proizvodnja navadnih plošč, katerih debelino je mogoče izmeriti na spletu s pomočjo merilnika debeline.
8) Manj odpadkov, ker se kakovost furnirja preveri pred oblikovanjem in se odrežejo krajši odpadki (in-line meritev debeline).
9) Brez zvijanja furnirnega laminata.
10) Fleksibilna nastavitev dolžine lista; debelina plošč je nastavljiva v razponu od 5 mm do 150 mm.

Tovarna NelsonPine v Richmondu na Novi Zelandiji je opremljena s paketom neprekinjenega stiskanja vezanega lesa/furnirja Dieffenbacher. Povprečno odstopanje debeline na list (vključno s položajem prekrivanja furnirja) je bilo 28 mm ± 0.15 mm za ploščo vezanega lesa debeline 28 mm.

Kakovost je življenje podjetja in kakovost izdelkov je ključ do njegovega preživetja. Sprejetje naprednih proizvodnih procesov vezanega lesa ter strojev in opreme je zelo pomemben del podjetij vezanega lesa za izboljšanje in zagotavljanje kakovosti izdelkov. Sinoeuro Machinery je vodilna blagovna znamka strojev za lesene plošče. Proizvajalec strojev Sinoeuro je profesionalni proizvajalec s 27-letnimi izkušnjami na področju luščenja furnirja, tovarne za strojne rešitve vezanega lesa s tovarniško postavitvijo in tehnologijo obdelave. Zajema 8000 kvadratnih metrov, z več kot 100 tehniki za raziskave in razvoj ter poprodajne storitve. Če vas zanima stroj za izdelavo vezanega lesa, lahko obiščete te spletne strani:
https://plymachineline.com   https://china-plywoodmachine.com

Prejšnja: Trg vezanega lesa se postopoma širi

Naslednji : Kako doseči boljši in hitrejši razvoj strojev za lesne plošče?

ONLINE